Пътнически самолет взе за рекордно време разстоянието от Ню Йорк до Лондон заради буря

Пътнически самолет взе за рекордно време разстоянието от Ню Йорк до Лондон заради буря

© Reuters

Пътнически самолет на авикомпанията „Бритиш еъруейс“ пристигна от Ню Йорк в Лондон за рекордно краткото време от 4 часа и 56 минути благодарение на мощен попътен вятър, съобщи днес в. „Индипендънт“, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Самолетът „Боинг“ 747 е летял със скорост от 1200 км/ч. и се приземи снощи в 23.20 ч. на столичното летище Хийтроу.

Силният попътен вятър беше предизвикан от https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/09/4027007_zimna_buria_otmeni_stotici_poleti_i_spria_vlakove_v/“ target=“_blank“бурята, приближаваща Великобритания откъм Северна Америка.

По информация на „Индипендънт“, предишният рекорд принадлежи на авикомпанията „Норуиджън еър“, чийто самолет преодоля през януари 2018 г. същото разстояние за 5 часа и 13 минути. Обикновено този маршрут се взима от самолетите за 6 часа и 13 минути.

Представител на „Бритиш еъруейс“ каза, че приоритет за пилотите е сигурността на пътниците, а не достигане на рекордна скорост, но изключително добре подготвените летци са се възползвали максимално от метеорологичните условия, за да транспортират пътниците много по-бързо от планираното разписание.Коментар на новината чрез Facebook