Нетаняху потърси Борисов заради коронавируса

Снимката е архивна: Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху на среща в Израел през 2016 г.

© Министерския съвет

Снимката е архивна: Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху на среща в Израел през 2016 г.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху, съобщи правителствената пресслужба.

В разговора, който се проведе по молба на израелския министър-председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19.

Борисов подчерта, че е от огромно значение действията на отделните страни за справяне със заболяването да са координирани. „Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, каза Борисов пред Нетаняху, цитиран от пресслужбата си.

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и други лидери.

Борисов увери, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.

Израел е сред държавите с едни от най-строгите мерки срещу коронавируса, сред които забрана за влизане на граждани от редица държави и голям брой местни жители поставени под карантина.Коментар на новината чрез Facebook