Коронавирусът по света: Дания отваря моловете и ресторантите

Пакистан започва от утре отслабване на мерките за изолация, въпреки че епидемията от новия коронавирус набира скорост в тази развиваща се страна, където работещите бедни страдат силно от спирането на икономиката, обяви премиерът Имран Хан, цитиран от агенция „Франс прес“.

„Взехме решение да отменим изолацията в събота на различни фази“, каза министър-председателят. „Правим това, защото хората в нашата страна са в много трудна ситуация. Хората, наемани ден за ден, дребните предприемачи, работниците страдат много“, каза Хан.

„Страхуваме се, че малкият и средният бизнес, които осигуряват работни места, може да затворят напълно“, ако изолацията продължи, посочи Хан, като добави, че е сключил споразумение по въпроса с пакистанските провинции.

Имран Хан се противопоставя на изолацията на градовете, защото според него тя спасява хората от коронавируса, но ги принуждава да умрат от глад. Пакистанските провинции обаче в края на март взеха противоположно решение, което доведе до фактическо затваряне на страната.Коментар на новината чрез Facebook