Коронавирусът в 90 държави: външното министерство дава практическа информация

Коронавирусът в 90 държави: външното министерство дава практическа информация

© Edgard Garrido, REUTERS

Ограничения за влизане в България от съседите ѝ държави има само откъм Сърбия – това показват разпространените от МВнР данни днес, актуални към 9 сутринта на 14 март. Министерството на външните работи публикува на сайта си пълен списък с информация за въведените мерки във връзка с разпространението на коронавируса в 90 държави.

При сухопътни маршрути от Сърбия към България поради затварянето на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Брегово препоръчваме да се използват работещите ГКПП Калотина-Градина и ГКПП Връшка чука, пише институцията, но предупреждава да се очакват опашки забавяния.

Чакане има и на границата с Турция, където всички МПС са предмет за дезинфекция, проверява се и състоянието на влизащите.

Към момента от румънска страна няма затворени ГКПП. Не е възможно преминаването през ГКПП Зимнич-Свищов (повреда във ферибота) и Найдаш и Железни врата 2 (затворени от сръбска страна), пишат още от Външно.

В списъка се съдържа информация за въведените мерки по отношение режима на влизане и излизане в дадена страна, за въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при транзитно преминаване), предложения за алтернативни маршрути за завръщане в България (отворени ГКПП към съседни държави) в случаите на пълно или частично затваряне на граници и какви са възможните обходни маршрути (сухопътни, въздушни и морски).

Ведомството инфомира и за въведени карантинни или ограничителни мерки за гражданите, за евентуални въведени ограничения или забрани за вносители и износители на стоки и услуги в съответната страна.

Цялата информация можете да прочетете в прикачения файл.Коментар на новината чрез Facebook