Зимна буря отмени стотици полети и спря влакове в Северна Европа

Булон Сур Мер, Франция.

© Reuters

  • 1/2
  • Следваща снимка
  • Увеличи

Булон Сур Мер, Франция.

Close

0/0


});
});

В цяла Северна Европа бяха отменени полети, а железопътни услуги – преустановени, с връхлитането на силна зимна буря, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Във Великобритания десетки полети бяха отменени, а железопътните компании ограничиха движението на влаковете в очакване на проливен дъжд и силни ветрове, съобщи агенция „Прес асосиейшън“.

Заради силния вятър кралица Елизабет Втора отмени традиционното си присъствие на неделната църковна служба в семейното имение Сандрингам в графство Норфолк, а в Лондон са затворени всички обществени паркове, включително Хайд парк и паркът Сейнт Джеймс.

В Шотландия трима души пострадаха, когато покривът на бирария се срути заради бурята, предаде ПА. Очаква се бурята Киара да е най-силната, ударила страната от 2013 г., с пориви до 130 км/ч.

Метеорологичната служба предупреди за заливане на пътища и наводнение на сгради, както и за опасност от летящи отломки и високи вълни в крайбрежните райони. На няколко места фериботите също спряха движението си.

Ню Хевън, Великобритания.

© Reuters

Ню Хевън, Великобритания.

Бурята „Киара“, достигнала северозападната част на Германия, усложни въздушните и железопътните връзки. Над 200 полета на различни авиокомпании са отменени от летищата в Дюселдорф и Франкфурт.
Летищата в Хамбург, Берлин и Кьолн също очакват бурята да ги засегне. Летището в Кьолн съобщи в Туитър, че се очаква отмяна на полети от този следобед нататък.

Железопътната компания „Дойче Бан“ спря движението в посока градове, разположени на брега на Северно море. Компанията предлага на пътниците да сменят билетите си безплатно.

Германската метеорологична служба съобщи, че бурята, която в Германия се нарича Сабине, достигна днес северните и централните части на страната, а Южна Германия – утре рано сутринта.

Очаква се ветрове със скорост до 120 км/ч. да повалят дървета, а уличното движение да бъде затруднено.

Кьолн, Германия.

© Reuters

Кьолн, Германия.

Цялата територия на Белгия ще бъде засегната от бурята от 10 ч. днес в продължение на едно денонощие, съобщи кралският метеорологичен институт.

На международното летище в Брюксел днес бяха отменени около 60 полета, съобщи агенция Белга.

Кралският метеорологичен институт издаде предупреждение за опасно време с ветрове със скорост около 110 км/ч. и риск от сериозни разрушения, предаде Белга.

Заради силните ветрове „се очакват закъснения и отмяна на полети до и от летището в Брюксел“, съобщиха летищните власти и посъветваха пътниците да се свържат с авиокомпанията си или да следят информацията на сайта на летището.

Манчестър, Великобритания.

© Reuters

Манчестър, Великобритания.

Холандската метеорологична служба призова шофьорите да оставят ремаркета и фургони у дома, а футболната асоциация отмени всички срещи от професионалната лига, които трябваше да се играят днес. Отменени са и всякакви други масови прояви на открито, предаде „Ройтерс“. Като предпазна мярка, холандската авиокомпания KLM отмени десетки европейски полети до и от летище Схипхол в Амстредам.

Малко след пладне в Нидерландия бяха регистрирани ветрове със скорост 100 км/ч., а поривите може да достигнат до 140 км/ч. по-късно днес. Гражданите бяха призовани да не излизат, защото общественият транспорт може да бъде нарушен заради паднали дървета и локални наводнения.Коментар на новината чрез Facebook