Заразените с COVID-19 в Бразилия надхвърлиха милион

Заразените с COVID-19 в Бразилия надхвърлиха милион

© Reuters

Броят на потвърдените заразени с новия коронавирус в Бразилия надхвърли 1 милион, а починалите в страната от причиняваното от него заболяване COVID-19 доближават 50 000. През последните 24 часа в Бразилия са били регистрирани рекордните за едно денонощие 54 771 нови случая. С това общият брой на заразените в страната достигна 1 032 913.

Още 1206 души са починали от COVID-19 в Бразилия. С това общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от коронавируса заболяване вече е 48 954.

Бразилия е на второ място в света след Съединените щати по брой заразени и починали. При това през последните дни страната регистрира най-много смъртни случаи за едно денонощие.

Освен това експерти твърдят, че официалните данни за броя на заразените са подценени, според някои – от пет до десет пъти, тъй като липсва масово тестване на населението, посочва агенция „Ройтерс“.

Агенцията отбелязва, че коронавирусът продължава да се разпространява безмилостно в най-голямата страна в Латинска Америка, подкопавайки подкрепата за десния президент Жаир Болсонаро, който омаловажава заплахата от заразата, и предизвиквайки опасения от икономически срив след години на анемичен растеж./ БТАКоментар на новината чрез Facebook