Възможно ли е да има ваксина още до есента

Възможно ли е да има ваксина още до есента

Фармацевтичният концерн Pfizer се готви да произвежда големи количества от бъдещата ваксина срещу опасния коронавирус. Тестването на проектоваксината вече е започнало в Германия, разказва „Дойче веле“.

Концернът се подготвя за огромна реорганизация на производството си, за да може да произвежда бъдещата ваксина срещу COVID-19. Това съобщи мениджърът на Pfizer Майк Макдермот пред агенция „Ройтерс“.

След провеждането на успешни тестове на новата ваксина компанията ще може да се фокусира върху нейното масово производство, а други 200 фирми ще поемат производството на вече утвърдени лекарства и ваксини, така че да не се стига до недостиг.

Допълнително Pfizer планира да увеличи броя на смените във фабриките си и да засили производството на популярните лекарства, за да разполага с тях на склад. На компанията ще струва минимум 150 милиона долара да се подготви за реорганизацията на производство си, обясни още Макдермот.
Pfizer и германският им партньор BioNTech обявиха тези дни, че са започнали да доставят ваксини срещу коронавирус за първоначални тестове върху хора в САЩ. Тестването на ваксината в Германия вече е започнало.

От Pfizer се надяват американските власти да дадат зелена светлина за производството на ваксината до октомври. Ако това се случи, компанията ще може да осигури 20 милиона дози до края на 2020 година и стотици милиони догодина.Коментар на новината чрез Facebook