Шефът на мъжкия тенис: Григор Димитров дава вяра на децата, че могат да успеят

Шефът на мъжкия тенис: Григор Димитров дава вяра на децата, че могат да успеят

© LAP.BG

Григор Димитров е отличен пример за подражание за децата в България. Така президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) Андреа Гауденци оредели бившия №3 в света. Шефът на мъжкия тенис вижда в лицето на Димитров шанс България да се развие още в спорта.

„Григор като модел за подражание ще помогне на по-младите играчи да се развият. От една страна, децата си казват, че ще хванат ракетата, защото той е техен идол, но, от друга, ще вярват, че наистина могат да успеят. Вече има един българин, който го е постигнал. Не е невъзможно“, коментира Гауденци в интервю за Youtube канала Break Point.

Президентът на АТП коментира и турнира „София оупън“, който беше преместен за есента. След ситуацията с коронавируса и отлагането на „Ролан Гарос“ надпреварата в София съвпада с датите на Откритото първенство на Франция.

„Определено ще се опитаме да променим датите на турнира в София, както на всички турнири в календара през този период. Няма да е лесно, като в момента трябва да се съобразяваме с различни ограничения в различните страни“, добавя Гауденци.

Какво каза Григор Димитров на българските деца четете тук.Коментар на новината чрез Facebook