ЦСКА призова футболния съюз и държавата да компенсират загубите на клубовете

ЦСКА призова футболния съюз и държавата да компенсират загубите на клубовете

© LAP.BG

ЦСКА поиска Българският футболен съюз (БФС) заедно с държавата да предприемат мерки за компенсиране загубите на клубовете. Червените изразиха притеснението си от последиците, предизвикани от спиране на първенството.

Заради пандемията от коронавирус мачовете в Първа лига са преустановени до 13 април.

„Ние като клуб изпълняваме стриктно всички разпоредби на държавните органи и институции, с надеждата, че нещата скоро ще се върнат в обичайния си ритъм. В тази връзка ние като търговско дружество, редовно плащащо данъците си и осигуряващо работа и прехрана на немалко персонал, сме притеснени от последиците, предизвикани от спирането на българския шампионат“.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев

© Юлия Лазарова

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев

От „Българска армия“ дават за пример ситуацията в Италия, където са регламентирани мерки за подпомагане на местните клубове.

„Вярваме, че със съвместни усилия ще успеем постигнем запазване на футболното първенство от провал и предотвратим ненужни фалити на някои от клубовете“, добавят от ЦСКА.

„Дневник“ се обърна към БФС по темата, като от там отказват коментар. До момента няма постъпили други подобни искания от клубове.

Собственикът на „Локомотив“ (Пловдив) Христо Крушарски обясни, че е нужн да има обща позиция от клубовете.

„Всички клубове трябва да се съберем заедно с футболния съюз, с професионалната лига и да излезем с обща позиция. Сега всеки поединично да коментира не е сериозно. Това ще покаже, че вървим в една посока, защото в момента не се прави нищо. Трябва да се знае как ще се процедира при дадена ситуация, защото в момента никой не може да каже колко дълго няма да има мачове“, коментира Христо Крушарски пред „Дневник“.

Преди ден изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев повдигна въпрса за променените условия и последиците за футболните клубове. Повече за ситуацията в „Левски“ четете тук.

В последния месец държавата отпусна 37 милиона лева като помощ за пловдивските „Локомотив“ и „Ботев“. С тях клубовете трябва да ремонтират стадионите си.

Освен това премиерът Бойко Борисов обясни, че държавата може да помогне и на „Левски“, като под формата на спонсорство и реклама клубът може да получи средства от Българския спортен тотализатор.Коментар на новината чрез Facebook