Футболният съюз призова за спазване на мерките от клубовете

Футболният съюз призова за спазване на мерките от клубовете

© LAP.BG

Българският футболен съюз (БФС) се обърна с призив към клубовете да спазват наложените мерки на изолация по време на извънредното положение. От организацията уточниха, че изявлението идва като резултат от запитвания на отбори.

„Във връзка със запитвания от страна на професионални футболни клубове относно евентуалното възстановяване на тренировъчния процес в условията на извънредно положение на територията на Република България, Медицинската комисия на Българския футболен съюз препоръчва на всички клубове да продължат да спазват мерките и рестрикциите, утвърдени от Националния оперативен щаб за коронавируса и да съобразяват действията си с разпорежданията на държавните органи с цел ограничаване разпространението на COVID-19“, пише в изявлението на сайта на БФС.

В понеделник организацията проведе среща, след която обяви два варианта за доиграване на шампионата. Те включват начало на 1 или 23-24 май.

Плановете изненадаха председателя на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски, който обяви, че БФС прави „сметки без кръчмар“. По-късно от футболния съюз отговориха, че приемат ситуацията сериозно и спазват всички препоръки.

За последно мачове се играха на 8 март, след което първенството беше прекратено за месец.

Междувременно срокът на ограничителните мерки срещу коронавируса до края на извънредното положение беше удължен до 12 април включително.Коментар на новината чрез Facebook