Формула 1 може да провежда състезания и при положителни проби за COVID-19

Формула 1 може да провежда състезания и при положителни проби за COVID-19

© Associated Press

Формула 1 може да провежда състезания дори и при 10 положителни проби за коронавирус – това обяви председателят на Медицинската комисия към Международната автомобилна федерация (ФИА). Спортът планира да започне сезон 2020 в началото на юли, след като началото беше отложено заради пандемията от COVID-19.

Стартът в Австралия през март беше отложен след положителна проба на член на екипа на „Макларън“.

Професор Джерард Сейлант коментира пред „Скай спортс“, че трябва да се постави граница, при която състезанията да не се провеждат.

„Сега ситуацията е много по-различна от март. Знае се повече за вируса и много неща могат да се предотвратят. Затова смятам, че при един положителен случай, дори и при 10 е възможно да се проведе състезание“, каза председателят на Медицинската комисия.

Формула 1 планира да се завърне през юли с две състезания в Австрия. Идеята на ръководителите на спорта включва и две надпревари във Великобритания на пистата „Силвърстоун“. Те все още изчакват отговор от британското правителство, но ситуацията може да се промени.

Според „Таймс“ заради карантината, която се налага на влизащите в страната, е възможно стартове на „Силвърстоун“ да няма. Изданието предполага, че може да се прибегне до ход с провеждане на две състезания на „Хокенхайм“ в Германия.Коментар на новината чрез Facebook