Фондацията на Бербатов събира дарения за купуване на лаптопи за ученици

Фондацията на Бербатов събира дарения за купуване на лаптопи за ученици

© LAP.BG

Едноименната фондация на бившия футболист Димитър Бербатов започна дарителска кампания, озаглавена „Всяко дете – в клас“, чиято цел е да се осигурят средства за купуване на лаптопи за ученици. Тя ще продължи до 26 юни и тогава ще се обяви дали е успешна и кои от нуждаещите се ще получат техниката, за да могат те да разполагат с нея за новата учебна година.

Организаторите посочват, че „кампанията ще бъде успешна и ще се реализира, ако фондацията събере общо стойността на минимум 5000 долара от минимум 40 отделни дарители“. „Фондацията ще дублира всяко дарение до набирането на 5000 USD (т.е. след събирането на тази сума, ще добави същата сума към набраните средства)“, се казва в съобщението.

Уточнява се също, че действията нямат нищо общо с даренията на техника, организирани от Министерството на труда и социалната политика.

„Както всички знаем, при наложилата се физическа изолация по време на здравната криза с COVID-19, училищата провеждаха дистанционно обучение. С идеята, че част от децата не разполагат с нужната техника, за да „присъстват“ в учебния процес, фондация „Димитър Бербатов“ стартира дарителска кампания за закупуване на лаптопи за ученици. Целта е да има колкото е възможно по-малко деца, лишени от достъп до обучение във времена на бъдещи ситуации, налагащи карантина“, заявяват от фондацията.

Организаторите допълват, че няма да даряват таблети, а единствено лаптопи с лицензиран софтуер, „за да могат учениците не само да сърфират, но и да създават съдържание и да усъвършенстват уменията си за работа на компютър“.

„Фондацията няма да дарява на центрове за настаняване от семеен тип, а на ученици, които живеят със семействата си, но тези семейства са материално затруднени“, заявяват от фондацията.Коментар на новината чрез Facebook