Фитнесите отварят в понеделник при затегнати мерки

Фитнесите отварят в понеделник при затегнати мерки

© Associated Press

Фитнес центровете и залите за фитнес ще отворят в понеделник (18 май), съобщи Министерството на младежта и спорта. Фитнесите и посетителите трябва да спазва серия строги противоепидемични мерки, които са съгласувани с Министерството на здравеопазването.

В тренировъчната зала е необходимо да се осигури разстояние от 1.5 м. между хората, като се допускат по един човек на 4 кв. м. площ. Фитнесите трябва да осигурят дезинфектиращи препарати, за да могат посетителите да почистят ръцете си при влизане.

За груповите тренировъчни занимания ще са след предварително записване, за да не се превиши капацитетът на залата, съобразно изискването да има 1.5 метра между хората.

Посочва се, че хора със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура няма да бъдат допускани. Посетителите трябва задължително да носят собствена кърпа, която да използват.

Също така „посетителите сами почистват използваните от тях уреди и аксесоари с наличните дезинфектанти, като почистват техните контактни повърхности“. Задължително е те да тренират с чисти спортни обувки, предназначени само за залата. Освен това при възможност трябва да плащат безкасово.

Всички изисквания към фитнесите, персонала, посетителите и доставчиците – четете тук.

Това е поредна стъпка към разхлабването на мерките, предприети от правителството. По-рано министър-председателят Бойко Борисов позволи отварянето на моловете.Коментар на новината чрез Facebook