УЕФА прекъсна евротурнирите, Висшата лига също отлага мачовете

УЕФА прекъсна евротурнирите, Висшата лига също отлага мачовете

© Reuters

УЕФА спря мачовете от европейските клубни турнири. Решението е засяга всички двубои, които трябваше да се изиграят следващата седмица.

Висшата лига също обяви, че спира, като засега мачове няма да има до 4 април.

В светлината на събитията, свързани с разпространението на COVID-19 в Европа и съответните решения на отделните правителства, всички двубои от клубните турнири на УЕФА, планирани за другата седмица, са отложени, гласи съобщението на УЕФА.

Във вторник УЕФА ще обсъжда с членките си какво да предприеме след спирането на голяма част от първенствата. По-рано БФС обяви, че и мачовете от българския футбол няма да се играят в следващия месец.

На 17 и 18 март трябваше да се играят реванши от осеминафиналите в Шампионската лига, а ден след това – реваншите от същия етап в Лига Европа. За вторник и сряда бяха предвидени мачове от четвъртфиналите в Шампионската лига за младежи.

Заради решението се отлага и жребият за четвъртфиналите в Шампионската лига и Лига Европа, който трябваше да е на 20 март.

Големият въпрос остава дали ще бъде отложено Евро 2020. За пръв път в историята е планирано то да се проведе из целия континент – в 12 държави от 12 юни до 12 юли, като идеята е така да се отбележи 60-ата годишнина от първото европейско първенство по футбол.Коментар на новината чрез Facebook