Тенис турнирът в София очаква решение за евентуално пренасрочване

Тенис турнирът в София очаква решение за евентуално пренасрочване

© LAP.bg

Тенис турнирът в София очаква становище от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) за евентуално пренасрочване. Това се налага след обявеното намерение от страна на Френската тенис федерация да премести „Ролан Гарос“ за месец септември, когато съвпада със „София оупън“.

„Наясно сме със съобщението на Френската федерация по тенис относно пренасрочването на „Ролан Гарос“ заради настоящата пандемия от коронавируса и очакваме АТР – ръководния орган на тура, за становище по темата“, обявиха от „София оупън“.

Ръководството на българския турнир добавя, че в момента се води дискусия с всички органи в тениса и АТП трябва да излезе с позиция как да изглежда календарът.

„София оупън“ се провеждаше редовно през февруари, в началото на сезона, но от 2020 г. беше взето решение да бъде преместен в 39-ата седмица от календара.

Решението на „Ролан Гарос“ да бъде пренасрочен заради световната пандемия от коронавирус вече среща и критики. Надпреварата „Лейвър къп“, която не носи точки за световната ранглиста и е проект с демонстративен характер на Роджър Федерер, обяви, че ще бъде потърпешва.

През 2020 г. „Лейвър къп“ ще се проведе в Бостън и съвпада именно с новите дати на „Ролан Гарос“, като добави, че билетите вече са продадени.

Преместване на „Ролан Гарос“ може да се отрази и на US Open. Турнирът в Ню Йорк, който по традиция е последен от Големия шлем, е насрочен да започне от 31 август. „Не изключваме възмжността US Open да се проведе по-късно през годината“, съобщиха от Американската тенис асоциация (USTA).Коментар на новината чрез Facebook