С поглед към Европа втородивизионният "Пирин" се готви за ремонт на стадиона

Планът за реконструкцията на стадион Христо Ботев е в ход

© Facebook @OfkPirinEoodBlagoevgrad

Планът за реконструкцията на стадион „Христо Ботев“ е в ход

С амбиция да приема мачове от евротурнирите състезаващият се във второто ниво на българския футбол „Пирин“ започна първата фаза по реконструкцията на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Началото беше поставено с геодезическо заснемане за проектиране на територията на съоръжението, съобщиха от клуба.

„Изследванията са част от стартиралия вече план за ремонт, реконструкция и изграждане на стадиона, който включва козирка, нова южна трибуна, както и необходимите инфраструктурни подобрения за лицензирането на „Гнездото“ не само за българския професионален футбол, но и европейските турнири“, пише в съобщението на клуба във „Фейсбук“.

Според информацията в следващите дни ще бъде направено геоложко проучване на земната основа.

„Пирин“ се намираше в трудно положение, като през миналия сезон клубът едва се спаси от изпадане при аматьорите. Тимът от Благоевград се съживи след идването на „Емирейтс Уелт“.

Първоначално инвестиционният посредник беше спонсор на „Пирин“, като компанията обяви намеренията си за промяна в структурата на собствеността и излезе с бизнес план за развитието на клуба. Той беше приет, като съдържанието му включва подробно описание на дейностите от първата до десетата година, и компанията стана мажоритарен собственик с дял от 75%.

За да бъде в крак с промените, „Пирин“ се насочи към бъдещето с нова емблема. Клубът е сред малкото български отбори с работещо мобилно приложение.Коментар на новината чрез Facebook