Състезателите от НБА ще носят "умни" пръстени, за да се предпазят от вируса

Състезателите от НБА ще носят умни пръстени, за да се предпазят от вируса

© Associated Press

В желанието си да предпази състезатели и служители от разпространението на коронавируса, от Националната баскетболна асоциация (НБА) ще дадат възможност за носене на „умни“ пръстени. Тяхната цел е да информира играчите дали спазват дистанция от 2 метра и потенциално могат да откриват симптомите на вируса, съобщи New York Post.

Сезонът в НБА ще бъде подновен на 31 юли, като отборите ще доиграят оставащите мачове в увеселителния комплекс „Дисни уърлд“ във Флорида.

Основното предназначение на пръстените на Oura е да следят качеството на съня, като измерват сърдечната честота и телесната температура. От компанията обаче вярват, че може да използват тези показатели, за да се разработят начини за ранно откриване на COVID-19.

Общо 2000 хиляди медицински работници от Калифорнийския университет са участвали в ежедневни проучвания и анализи на данните от пръстена.

В сайта на университета пише, че целта на изследването е да се наблюдават връзките между телесната температура, сърдечната честота и свързаните с тях показатели и появата на симптоми като треска, кашлица и умора, с които се характеризира COVID-19.

Според института по невронауки в Западна Вирджиния пръстенът е в състояние да установи предварително симптомите на коронавирус с точност от 90%.Коментар на новината чрез Facebook