Собствениците на "Ферари" даряват 10 млн. евро на Италия в борбата с коронавируса

Собствениците на Ферари даряват 10 млн. евро на Италия в борбата с коронавируса

© Reuters

Фамилия Аниели обяви, че ще подпомогне финансово Италия в борбата с овладяване на заразата от коронавируса COVID-19. Това беше съобщено във вторник вечер от говорител на фамилията.

Аниели ще дарят 10 милиона евро на Италианската национална служба за гражданска защита. „Това са хора, които оперират в извънредна ситуация на национално ниво и главно в Торино и региона Пиемонт“, съобщиха Аниели.

Италианската фамилия е собственик на автомобилните производители „Фиат“ и „Ферари“. Освен това притежава още редица други компании, както и футболния клуб „Ювентус“.

Дарението от 10 милиона е от фамилия Аниели, докато компаниите от групата „Фиат-Крайслер“ и другите бизнеси на семейството ще подпомогнат Италия по друг начин.

„Ферари“, „Фиат-Крайслер“, модната къща Ermenegildo Zegna и други компании са осигурили 150 респиратора, медицинско оборудване и други материали, които ще бъдат доставени в Италия.

Компанията за отдаване на автомобили Leasys дава бевъзмездно коли на Италианския червен кръст и Националната асоциация за публична помощ, за да може да се доставят храна и лекарства на болни и възрастни хора.

Холдингът Exor, собственост на фамилия Аниели, който управлява активи на стойност над 166 милиарда евро, също се включва в помощта към страната. Беше съобщено, че компанията проучва възможно закупуване на медицинска апаратура и ще съдейства за по-бързото закупуване и внос в Италия.

Междувременно ФИФА също изрази загриженост около ситуацията и обяви, че ще дари 10 милиона долара на Световната здравна организация за справяне със заразата. Организацията създаде работна група, която ще обмисли създаването на фонд, който да компенсира футболисти и клубове, които са засегнати финансово от пандемията.Коментар на новината чрез Facebook