"Синя България": Няма да допуснем да бъдем използвани за лични търговски интереси

Даниеал Стрезов (вляво) ръководи тръста Синя България, като в позицията си организация отново призова за промяна на модела бащица

© LAP.BG

Даниеал Стрезов (вляво) ръководи тръста „Синя България“, като в позицията си организация отново призова за промяна на модела „бащица“

Тръст „Синя България“ няма да допусне „Левски“ и привържениците на клуба да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или защита на лични търговски интереси. Това се казва в позицията на организацията след срещата на феновете с министър-председателя Бойков Борисов, което се проведе в петък.

Привържениците поискаха срещата с премиера, притеснени от събитията около компаниите на Васил Божков, който стои зад собствеността на „Левски“. Бизнесменът директно заяви, че ако се приемат предложените промени в закона за хазарта, той няма да има пари да издържа „Левски“.

„Противопоставяме се остро и категорично на всякакви опити „Левски“ да бъде използван като инструмент за политико-икономически влияния или разменна монета в нечии задкулисни сделки. Няма да допуснем клубът и неговите привърженици да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси“, пише в позицията на сайта на тръста.

В нея се казва още, че организацията ще продължи да се бори „Левски“ да бъде управляван по прозрачен начин с ясен произход на парите. От тръста искат клубът има разпознаваеми собственици, които да бъдат отворени за диалог към феновете.

Подобно на изявлението си след срещата с Борисов организацията уточни, че ще работи в посока „Левски“ да се раздели с модела „бащица“, за да се гарантира устойчивото развитие на клуба.

„Следваме принципите и ценностните устои заложени от самото създаване на Тръст „Синя България“, а именно освобождаването от модела „бащица“ и всички зависимости, произлизащи от него, които не позволяват дългосрочното и устойчиво развитие не само на нашия любим клуб, но и на всички спортни клубове у нас“, се казва в изявлението.

В изявлението се допълва, че „Синя България“ приветстват „професионалното управление“ и изразиха подкрепата си към „положения труд“ през последните 11 месеца, откакто Божков влезе в клуба, като от организацията очакват да й бъде „позволено в най-кратки срокове да гарантираме пред левскарската общност верността на изнесените в медийното пространство цифри“ за финансовото състояние на „Левски“.

Какво обявиха феновете след срещата с Борисов – тук.
Как властта даде заявка за намеса в хазартния бизнес – тук.
Какво каза Борисов – тук.
Какво целят предложените промени в хазарта според Божков – тук.
Какво ще се случи с бизнеса на Васил Божков – тук.
Всичко по темата – тукКоментар на новината чрез Facebook