"Септември" атакува БФС заради обявяването на края на сезона във Втора лига

Собственикът на Септември Румен Чандъров (вляво).

© LAP.BG

Собственикът на „Септември“ Румен Чандъров (вляво).

Втородивизионният „Септември“ (София) атакува Българския футболен съюз (БФС) заради обявяването на края на сезона в първенството, което прати тима на бараж за влизане в Първа лига и осигури директно класиране на „ЦСКА 1948“.

Тимът недоволства, тъй като в крайното класиране е с мач по-малко от „ЦСКА 1948“ и е на три точки зад червените.

В отворено писмо до футболната общественост и медиите от „Септември“ обвиняват футболния съюз, че „показва мерене с различен аршин“ и не спазва препоръките на УЕФА. На 14 май БФС обяви край на сезона във Втора лига след среща с клубовете, но от „Септември“ я описваат „с предизвестен край“, заради изтичане на информация в медиите още преди събранието.

„Решението на ръководството на БФС може да бъде обрисувано с множество епитети като неадекватни, водещи до размисли за скрити подбуди. Шокиращото в случая е, че то е взето от хора, които трябва да управляват българския футбол в спортно – технически аспект, а такъв липсва категорично в прекратяването на ВПЛ и обявяването на служебен първенец“, пишат от „Септември“ и добавят, че от БФС „улисани в разпределението на вице – президентски постове“ са забравили важни фактори и детайли.

„Вместо това си „измихте ръцете“, с едно лишено от всякакъв смисъл запитване към отборите във ВПЛ за доиграване на сезона, поставихте на „пангара“ – ръководството на ПФЛ и след това се скрихте зад отговорите на клубовете, които се опитват да оцелеят в момент на финансова криза и разпуснаха играчите си още в средата на месец март“.

Септември атакува БФС заради обявяването на края на сезона във Втора лига

Ръководството на клуба от Втора лига припомня и призива на президента на УЕФА Александър Чеферин при възможност първенствата да завършат по спортен път, като задава и 10 въпроса към БФС.

Един от тях е защо първенството е прекратено при равенство в гласовете два на два. „За“ са били „ЦСКА 1948“ и „Монтана“, а против „Септември“ и „Локомотив“ (София).

Цялото писмо на „Септември“ може да прочетете тук.Коментар на новината чрез Facebook