Седем души са задържани след дербито между ЦСКА и "Лудогорец"

Седем души са задържани след дербито между ЦСКА и Лудогорец

© LAP.BG

Полицията в София е задържала седем души след дербито между ЦСКА и „Лудогорец“ от 18-ия кръг на Първа лига, което се игра в неделя. От задържаните двама са арестувани с наркотични вещества, двама за притежание хладни оръжия, а останалите са били без документи и с маски за прикриване на тяхната самоличност. Това каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Искам да стане така, че когато ние с нашите деца и приятели отидем на футболния стадион и каквото и да е спортно мероприятие, да се наслаждаваме на уменията и постиженията на спортистите, а не да се чудим как да се предпазим от недобросъвестни хора“, каза Иванов.

Главният секретар отправи предупреждение към организаторите на спортни мероприятия, „че провеждането на такова мероприятие трябва да е удоволствие“.

Друг мач, проведен в столицата през уикенда – „Локомотив“ и „Хебър“ от Втора лига, беше белязан от хулигански прояви. След него са задържани пет души заради сбиване във ВИП ложата.

„Образувано е досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда с хулигански подбуди, направени са и медицински експертизи и са повдигнати обвинения на три от лицата. Прокуратурата е преценила, че ще бъдат наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“, като за едно от лицата тя е 2000 лева, а на другите привлечени лица по 1000 лева“, коментира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Единият от задържаните за 24 часа е директорът на „Локомотив“ Бойчо Величков, който е пуснат под парична гаранция.Коментар на новината чрез Facebook