"Ролан Гарос" обсъжда провеждане на турнира без публика

Ролан Гарос обсъжда провеждане на турнира без публика

© Associated Press

Откритото първенство на Франция по тенис може да се проведе без публика, съобщиха организаторите на надпреварата. „Ролан Гарос“, който по традиция е в края на май, беше преместен с четири месеца заради пандемията от коронавируса COVID-19.

Турнирът трябва да се проведе между 20 септември и 4 октомври. Това решение беше взето от Френската тенис федерация (FFT) без предварително обсъждане, като това доведе до напрежение.

Провеждане на „Ролан Гарос“ без публика засега не е официализирано. Френското правителство забрани събирането на над 5000 души до края на август.

През миналата седмица FFT оповести, че всички билети, които са купени за турнира, ще бъдат анулирани или парите ще бъдат върнати на хората, вместо да бъдат презаверени за новите дати.

„Организиране на турнира без публика ще позволи част от икономиката все пак да продължи да функционира. Става въпрос за телевизионните права и партньорствата ни. Това не е за пренебрегване“, коментира президентът на FFT Бернар Гюдичели.

Тенис надпреварите бяха спрени на 13 март, като все още няма официална дата за завръщането им. До средата на май Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) и Световната тенис федерация (ITF) ще вземат решение за турнирите през юли.

От „Ролан Гарос“ са готови да обсъдят с органите и вариант за начало на турнира на 27 септември, със седмица по-късно. Това ще даде на тенисистите по-голям прозорец между края на US Open и турнира в Париж.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повечеКоментар на новината чрез Facebook