Правителството отваря вратата за завръщане на Висшата лига през юни

Правителството отваря вратата за завръщане на Висшата лига през юни

© Associated Press

Правителството на Великобритания „отваря вратата“ за завръщане на професионалния футбол в Англия през юни. Това заяви секретарят на Департамента за цифрови технологии, култура, медии и спорт Оливър Доудън след среща с представители на Футболната асоциация, ръководството на лигата и Английската футболна лига.

Той уточни, че има напредък в плановете за подновяване на първенството. Всички страни са се обединили около мнението, че сезонът ще бъде доигран само ако се спазват строги мерки, с които да се гарантира безопасността на играчите и служителите.

„Сега футболните власти трябва да постигнат съгласие и да финализират детайлите на своите планове. На лице е общо желание това да бъде направено заради феновете, футболната общественост и нацията като цяло“, каза Доудън, цитиран от Би Би Си.

Клубовете от Висшата лига са в ключов период, в който търсят отговори дали завръщането на футбола е възможно.

Отборите обсъждат доиграването на сезона да започне на 12 май, но планът „Рестарт“ не среща пълно одобрение. Той предвижда мачовете да се играят на неутрален терен, като някои отбори са недоволни, че ще изгубят домакинското си предимство въпреки липсата на публика.

Според главния медик в страната Джонатан Ван-Там завръщането на спорта трябва да стане постепенно с внимателно премерен подход.Коментар на новината чрез Facebook