Платеният пакет "Диема екстра" поскъпва от 1 юли

Платеният пакет Диема екстра поскъпва от 1 юли

© LAP.BG

Цената на платения пакет „Диема екстра“ ще се увеличи от 1 юли. Услугата ще поскъпне с 1 лев и вече ще е 8.99 лева.

За това бяха известени потребители на телевизията на „Виваком“. „Дневник“ изпрати въпроси до „Нова броудкастинг груп“ в сряда, но до момента отговор няма.

Промяната идва в момент, в който спортът по света бавно опитва да прави първите си стъпки след спирането заради пандемията от коронавируса COVID-19. Българското футболно първенство, което се излъчва в каналите на „Диема екстра“, се подновява от 5 юни. Все още се очакват датите за започването на Висшата лига, тъй като разговорите продължават.

„Диема екстра“ е част от „Нова броудкастинг груп“, която беше придобита от Кирил и Георги Домусчиеви. Най-гледаният продукт в пакета са мачовете от Първа лига, като правата за нея са собственост на фирма на Домусчиев. До края на договора за телевизионните права за българското футболно първенство остава една година.

Това е шестото увеличение в стойността на пакета, който включва каналите „Диема спорт 1“, „Диема спорт 2“ и спортния лайфстал канал „Трейс спорт“. „Диема екстра“ започна през 2015 г. на препоръчителна цена от 3.96 лева, след което беше увеличаван на 4.99 лева, 5.99 лева, 6.99 лева и 7.99 лева, колкото е таксата в момента. При последното поскъпване точно преди година от компанията заявиха, че „промяната се налага от тенденцията за нарастващата стойност на премиум спортното съдържание в световен мащаб“.

Основните продукти в пакета са българската Първа лига, Купата на България, английската Висша лига, Формула 1, Националната баскетболна лига (НБА), професионален бокс и др.

Кое е най-гледаното събитие в пакета „Диема екстра“ за 2018 г. – четете тук.
Мачовете на кой отбор от Първа лига са най-гледани по време на редовния сезон – четете тук.Коментар на новината чрез Facebook