Пет години по-късно министерството на спорта отново се зае с терена на "Васил Левски"

Архивна снимка от 2015 г. при предишната подмяна на тревното покритие

© LAP.BG

Архивна снимка от 2015 г. при предишната подмяна на тревното покритие

Пет години по-късно министерството на младежта и спорта отново се зае с терена на „Васил Левски“. Националният стадион ще се сдобие с нова тревна настилка, като дейностите по полагането й вече са започнали, обяви министърът Красен Кралев във „Фейсбук“.

Вижданията за „Васил Левски“ се променят често през годините. За последно подмяна на терена беше направена през 2015 г. с обещания, че съоръжението ще има козирка и ще остане още дълго време национален стадион. Тогава след вложени 360 хиляди лева Кралев изтъкна, че теренът ще бъде модерен като този на „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Три години по-късно министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е държавата може да отпусне „стотина милиона за кокетно стадионче“. По-късно премиерът определи „Васил Левски“ за ненужен и се проучваха възможности къде да бъде преместен националният стадион.

Впоследствие обаче Кралев посочи, че държавата може да вдъхне нов живот на стадиона и да го модернизира за 30 милиона лева с идеята той да бъде в евентуалната кандидатура за световното първенство по футбол през 2030 г.

Пет години по-късно министерството на спорта отново се зае с терена на Васил Левски

© Facebook Krassen Kralev

Сега Кралев не посочи цена на проекта. Той поясни, че новата тревна настилка ще даде възможност за по-бързото оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия.

„Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България. Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата в България, и най-вече за основни стадиони“, написа Кралев в профила си във „Фейсбук“.

В началото на април „Васил Левски“ се сдоби с нова система за видеонаблюдение, като бяха монтирани над 100 камери с висока разделителна способност.Коментар на новината чрез Facebook