Павел Колев: Цинично е футболът да се ръководи от хора със срината репутация

Павел Колев: Цинично е футболът да се ръководи от хора със срината репутация

© LAP.BG

Цинично е българският футбол да се управлява от хора със срината репутация, заяви изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев във „Фейсбук“. Според него е „висша форма на цинизъм“ и клубовете да искат компенсации от БФС или държавата в настоящия момент.

Преди дни той каза, че футболният съюз и професионалната лига „да бъдат малко по-активни от един момент нататък в това да защитят икономическия интерес на клубовете“. ЦСКА публично обяви, че футболният съюз и държавата трябва да компенсират клубовете, които са в тежко положение заради спирането на мачовете.

Най-сложа е картината в „Левски“, който не може да разчита на приходи. БФС организира среща в понеделник с представители на професионалната лига.

„Какво се случва във футболния живот у нас? Нищо. Няма професионална лига, няма синдикат. Някакъв доктор по икономика на чекмеджето и парите в брой се изказва наляво и надясно от името на БФС и се вълнува повече кой му е сменил съдията за мача (вероятно визира президента на „Славия“ Венцислав Стефанов) във време, в което светът, какъвто го познаваме, се срива. Хора, загубили всякакъв кредит на доверие и със срината репутация, опитват да управляват футбола (и нямам предвид Михаил Касабов) и да раздават морал, изричайки лъжа след лъжа. Това също е цинично“, пише Колев, който преди да отиде в „Левски“, беше заместник изпълнителен директор на БФС.

„А предизвикателството пред нас е огромно. С пандемията ще се преборим, ако е рекъл Господ, но онова, което се задава след нея, е страшно за всички. Във всеки бизнес. И държавата ще има нужда от нас“, добавя Колев.

Той дава примери какво се случва във футболните клубове в Европа. Според него е необходимо темата да се обсъжда заради „дошлата вече тежка икономическа криза“. „Тя ще засегне всички. И в държавите, където има сериозни футболни институции и сериозна спортна журналистика, тази дискусия се води.“

УЕФА отложи Евро 2020 за следващата година, а ФИФА обсъжда промени в трансферния правилник и международния календар. „Да задаваш въпроси няма нищо лошо. Ако не го правиш, няма да намериш отговори“, завършва Колев.Коментар на новината чрез Facebook