Павел Колев: Не знам дали "Левски" може да завърши сезона

„Левски“ няма яснота дали ще завърши сезона в Първа лига след ситуацията с Васил Божков, който стои зад собствеността на клуба. Това обяви изпълнителният директор Павел Колев след среща с фенове. Според главния прокурор Иван Гешев Божков е задържан в Обединените арабски емирства, а държавата опитва да уреди екстрадирането му.

„Бъдещето на „Левски“ не е розово към момента. Казах го вече няколко пъти хоризонтът ни е доста къс финансово. Към момента не мога да ви отговоря дали „Левски“ ще завърши сезона в Първа лига. Ще знам повече през следващата седмица, когато сме наясно и какъв ще бъде бюджетът на клуба“, коментира Колев.

Изпълнителният директор на клуба се срещна с Националния клуб на привържениците (НКП) по тяхна покана. По думите на Колев е обсъдено финансовото състояние на клуба и начини за помощ от страна на феновете.

„Начините, по които могат да помагат феновете са със закупуване на абонаметни карти и атквизиране за първия мач с ЦСКА, както и за всички останали през сезона“.

„В момента според мен в момента сме в патова ситуация и няма ход на дъската, че да се реши тази ситуация бързо“, добави още Колев.

В петък парламентът прие промените в закона, с които се премахват частните лотарии. Васил Божков каза преди време директно, че ако това стане, няма да има пари за клуба.

Павел Колев: Не знам дали Левски може да завърши сезона

© LAP.BG

„Колко ще издържи клуба зависи от това какви приходи ще имаме – нещата са свързани“.

Колев не успя да отговори дали приетите промени в закона означават край на инвестициите на Васил Божков. „Нямам контакт с него поне 10 дни. Дали аз ще остана на работа в клуба не е важно“.“Феновете няма как да сме доволни от това, което чухме. Доволни са сигурно други хора, но да не изпадаме в дребнотемия. Ние можем да бъдем максимално активни и единни, за да браним клуба си, доколкото можем и начин, по който го разбира всеки за себе си“, каза председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Той добави, че в момента не се мисли в посока фалит на „Левски“.

„Ние ще подемем всякакви финансови инициативи, с които да помогнем на клуба, но практиката показва, че пари трудно се събират. Дори да се събират и да има първоначална еурофия, тя постепенно спада. Положението не е никак розово“, добави Хиндлиян.

„Левски“ е институция на 106 години, която е минала през изключителноо тежки периоди, сега сме свидетели на още един такъв. Смятам, че ще се намерят варианти, ще бъде трудно, но до голяма степен нещата зависят от нас феновете“.Коментар на новината чрез Facebook