Павел Колев: Много трудно "Левски" ще изгуби европейския си лиценз

Много трудно „Левски“ ще изгуби лиценза си за европейските клубни турнири за следващия сезон 2020-21 въпреки големите задължения, които е натрупал, каза изпълнителният директор на клуба Павел Колев. По-рано през деня кандидатът за член на Надзорния съвет на сините Петър Ганев съобщи, че сините са заплашени с изваждане от Европа.

„Аз съм оптимист. Две неща ми дават повод за оптимизъм – мобилизацията на нашите фенове, която ни дава право да се наречем най-популярния клуб в България, както и интересът от бъдещи рекламодатели“, коментира Колев пред Би Ти Ви.

Според изпълнителния директор на клуба санкция може да бъде наложена, само ако сините дължат пари на персонал и футболни клубове към 30 юни. Според Колев клубът е заплашен да не играе в Европа след година.

„Има гратисен период такива задължения да бъдат платени. „Левски“ премина през тази процедира в края на 2018, началото на 2019 г., като тогава за щастие успяхме да изчистим задълженията.“

По думите на Колев задълженията към персонал и други клубове са малко над 3 милиона лева. В началото на 2019 г. дължимата сума е била 1.8 млн. лева.Коментар на новината чрез Facebook