Павел Колев: В българския футбол продължава да няма дискусия за мерките в кризата

Павел Колев

© LAP.BG

Павел Колев

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев отчете, че в българския футбол продължава да няма обсъждане по темата за мерките в тежкото положение и за бъдещето на клубовете.

Думите му дойдоха в контекста на действията на клубовете в големите първенства, където се предприемат намаления на заплатите и се правят планове за запазване на структурите и за подпомагане на застрашените клубове.

„Левски“ вече задейства процедурата за намаляване наполовина на заплатите на почти всички футболисти за времето, в което те не тренират.

„В четвъртък получих последователни обаждания по телефона от ФИФА и ECA (Европейската асоциация на клубовете), които независимо една от друга правят проучване сред европейските клубове какво е състоянието им и как виждат бъдещето на европейския футбол. У нас дискусия продължава да няма“, написа Колев във „Фейсбук“.

В публикацията си той описва мерките, взети в големите първенства. В Италия шампионът „Ювентус“ се споразумя с футболистите си, а в Германия водещите отбори обявиха, че ще подкрепят останалите.Коментар на новината чрез Facebook