На 42 години Том Брейди започва ново приключение в "Тампа"

На 42 години Том Брейди започва ново приключение в Тампа

© Associated Press

Рекордьорът по титли в „Супербоул“ Том Брейди отвори нова страница в кариерата си. Куотърбекът премина като свободен агент в „Тампа бей бъканиърс“. Договорът му е за една година, като за престоя си ще получи 30 милиона долара.

„Развълнуван, смирен и гладен за успехи. Започвам ново футболно приключение и съм благодарен на „Бъканиърс“, че ми дават възможност да правя това, което обичам“, написа Брейди в профила си в „Инстаграм“.

След 20 години той напусна „Ню Инглънд пейтриътс“, в който премина цялата му кариера. Брейди игра за „патриотите“ от 2000 г., когато беше избран под №199 в драфта. По време на престоя си считаният за един от най-великите играчи пренаписа историята с девет участия в мача за титлата в „Супербоул“.

За 20 години Брейди има шест шампионски пръстена с „патриотите“, четири пъти беше избиран за най-полезен играч (MVP) във финалния мач, спечели 17 титли в дивизията, 14 пъти игра в мача на звездите и пет пъти беше избиран в идеалния отбор. Куотърбекът има и три отличия MVP в редовния сезон.

„Тампа“ има една титла в Националната футболна лига, като тя дойде преди 45 години. Тимът е притежават от фамилията Глейзър, която е собственик на английския футболен отбор „Манчестър юнайтед“.

За кариерата на Том Брейди четете тук.Коментар на новината чрез Facebook