На 38 г. Джъстин Гатлин се прицели в злато на олимпиадата в Токио

На 38 г. Джъстин Гатлин се прицели в злато на олимпиадата в Токио

© Reuters

Отлагането на олимпийските игри в Токио с една година не намалява по никакъв начин желанието на Джъстин Гатлин да участва. Американският лекоатлет заяви, че ще направи всичко възможно не просто да бъде в Токио през 2021 г., но и да се бори за златния медал на 100 метра.

Гатлин е олимпийски шампион от Атина 2004, а през 2017 г. сложи край на царуването на Юсеин Болт, детронирайки го на световното първенство. По това време американецът беше на 36 г.

Вече на 38 години, спринтьорът от Бруклин продължава да бъде уверен, че е сред най-добрите в света. „Много хора мислят, че времето е срещу мен, но са далеч от истината. Убеден съм, че мога да спечеля златен медал“, каза Гатлин.

Според него тялото му ще отпочине достатъчно през 2020 година при липсата на състезания.

„По никакъв начин възрастта няма да ми се отрази. Какво значение ще има дали съм на 38 или 39, когато съм се заредил, тренирал съм и съм отпочинал преди игрите“, добави Гатлин, който изтърпя 4-годишно наказание между 2006 и 2010 г. заради употреба на тестостерон.

Гатлин определи състезателя по американски футбол Том Брейди като свое вдъхновение и пример за дългогодишна кариера. Наскоро легендарният куотърбек напусна „Ню Инглънд пейтриътс“ и на 42 години подписа с „Тампа Бей буканиърс“.

„Аз съм човек, който не спира да мечтае. Това, което прави Брейди, ми дава надежда, че мечтите ми дори на 40 години да продължавам да съм на пистата не са чак такава лудост.“

Колко ще струва отлагането на игрите в Токио четете тук.Коментар на новината чрез Facebook