Напускането на Фетел предизвика размествания във "Ферари и "Макларън"

От следващия сезон испанецът Карлос Сайнц (вляво) ще заеме мястото на Себастиан Фетел във Ферари

© Associated Press

От следващия сезон испанецът Карлос Сайнц (вляво) ще заеме мястото на Себастиан Фетел във „Ферари“

Испанецът Карлос Сайнц ще замени Себастиан Фетел в отбора на „Ферари“, обявиха от Скудерията. Договорът на 25-годишния пилот, който досега се състезаваше в „Макларън“, е за две години и влиза в сила от следващия сезон.

Очаква се Сайнц да бъде втори пилот във „Ферари“, като усилията на отбора ще бъдат насочени предимно към 22-годишния Шарл Льоклер, който играе важна роля в бъдещите планове на Скудерията. Тандемът ще бъде сред най-младите в историята на тима.

„Започваме нов цикъл с цел да достигнем върха във Формула 1. Това ще е дълго пътешествие. Няма да мине без трудности, особено като се има предвид настоящата ситуация във финансов и регулаторен план. Вярваме, че пилотски тандем с талант и присъствието на Шарл и Карлос – най-младият състезателен екип на Скудерията за последните 50 години – е най-добрата възможна комбинация, която ще ни помогне да постигнем поставените цели“, каза шефът на „Ферари“ Матиа Биното.

Сайнц има пет сезона във Формула 1, като в 102 старта има един подиум. Най-силният му сезон беше през 2019 г., когато завърши шести в крайното класиране при пилотите и записа най-добрият си резултат – третото място на състезанието в Бразилия.

От своя страна, преминаването на Сайнц във „Ферари“ отвори място в „Макларън“, което ще заеме Даниел Рикардо. Продължителността на договора на австралийския пилот, който ще бъде на съотборник на Ландо Норис, не беше уточнена.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повечеКоментар на новината чрез Facebook