Министерството забрани спортните прояви на закрито в София

Министерството забрани спортните прояви на закрито в София

© LAP.BG

Министерството на младежта и спорта забрани провеждането на спортни мероприятия на закрито в градовете, където има регистрирани случаи на заразени с коронавирус. Решението засяга Плевен, Габрово и София, където има потвърдени общо седем положителни проби.

В заповедта на министерството се уточнява, че спортните мероприятия на закрито ще се провеждат само при невъзможност за отлагане или препланиране и пред закрити врата. Забраняват се още събитията, в които участват деца, а всички прояви на открито ще се състоят без публика.

В областите без потвърдени случаи провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние един метър между присъстващите или да бъдат поставени през едно свободно седящо място.

„Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България“, пише още в заповедта, издадена според предписанията на Националния оперативен щаб за ограничаване на разпространението на коронавируса.Коментар на новината чрез Facebook