"Мерцедес" потвърди оставането си във Формула 1 и през 2021 г.

Мерцедес потвърди оставането си във Формула 1 и през 2021 г.

© Reuters

Мерцедес“ няма намерение да напуска Формула 1 и разглежда участието си в шампионата като една от най-важните си инвестиции. Това обяви шефът на тима Тото Волф след серия от информации, че германският тим ще остане в спорта единствено като доставчик на двигатели.

„Мерцедес“ със сигурност ще остане във Формула 1 и ще бъдем в шампионата през 2021 г. Искаме да останем, защото за нас това има значение“, каза Волф пред Auto Motor und Sport.

Преди него Ола Калениус, който е изпълнителният директор на „Даймлер“ – компанията, собственик на „Мерцедес“, отрече, че германският концерн ще напусне Формула 1. Първите индикации за това се появиха в началото на годината след думи на бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. Английски медии пък разпространиха материали за преговори между Волф, който е акционер в тима от Формула 1, и потенциални купувачи, сред които милиардерите Лорънс Строл и Никита Мазепин.

По думите на Волф „Мерцедес“ все още не е подписал споразумението „Конкорд“, което се отнася за рекламните права и регулациите в спорта. Настоящият договор изтича в края на сезон 2020.

„Правилата и условията трябва да са ясни, ние държим споразумението да е добро за всички. Не става въпрос само за нас, нито че постоянно искаме повече, „Мерцедес“ е на мнение, че повече трябва да има и за по-малките отбори“, добави Волф.

От 2021 г. във Формула 1 ще има нови правила, които могат да доведат и до промяна в сегашната ситуация. След последната промяна и въвеждането на турбо-хибридните двигатели „Мерцедес“ напълно доминира в спорта и спечели шест поредни световни титли при пилотите и конструкторите.Коментар на новината чрез Facebook