Мачът между Пулев и Джошуа се насочва към Лондон, заяви Хърн

Мачът между Пулев и Джошуа се насочва към Лондон, заяви Хърн

© Reuters

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла в бокса почти сигурно ще е в Лондон, заяви мениджърът на англичанина Еди Хърн. По думите му се очаква потвърждение до седмица.

Хърн каза, че почти сигурно домакин ще е стадионът на някой между „Тотнъм“ и „Арсенал“. „В понеделник бяхме при „шпорите“. Невероятен е (стадионът). Разговарям с „Арсенал“ от доста време“, посочи той пред TalkSport.

Мениджърът на Джошуа заяви, че в четвъртък вечерта е била уведомена Международната боксова федерация (IBF). „Казахме, че имаме принципна договорка. Следващата седмица ще завършим споразумението и ще потвърдим датата. В края на следващата седмица.“

Преди десет дни мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев каза пред „Дневник“, че желанието им е двубоят да е в Истанбул. След това българският боксьор хвърли ръкавицата и заяви, че ако Джошуа се притеснява да се бие извън Англия, той е съгласен да отиде и да го победи пред собствените му почитатели.

Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF) и се подготвя за мач с Джошуа. Българинът стига до трета възможност да се бие за световната титла.

„Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното“, каза Пулев в интервю за „Дневник“ преди месец.

Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече


Коментар на новината чрез Facebook