"Левски" отчита близо 1.5 милиона лева приходи, свързани с феновете

Левски отчита близо 1.5 милиона лева приходи, свързани с феновете

© LAP.BG

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика „Новини без коронавирус“.

Един месец след началото на дарителската кампания, „Левски“ обяви приходите от феновете си в този период. Запалянковците на сините са донесли на клуба близо 1.5 милиона лева.

Дарителската кампания започна след проблемите на свързания със собствеността на клуба Васил Божков и невъзможността основния спонсор „Национална лотария“ да финансира клуба.

За месец приходите са 1 419 423 лева. От тях над 418 хиляди лева са от абонаментни карти и боксове, а от билети клубът е събрал 328 169 лева. Продажбата на фен артикули носи още близо 225 хиляди лева.

Други 445 хиляди лева са от дарения, показва справка на клуба. Преди време изпълнителният директор Павел Колев заяви, че от тях 140 хил. лева са от бившия собственик Александър Ангелов, приближен до депутата от ДПС Делян Пеевски.

За двубоя с „Лудогорец“ от 25-ия кръг на Първа лига, който ще се играе в събота, вече са продадени осем хиляди билета. За този мач сините обявиха, че билетите са виртуални и с колекционерска стойност, с което феновете отново помагат въпреки че няма да присъстват.

Благодарение на средства от феновете си „Левски“ изплати и три месечни такси, с които покрива дълговете си към Националната агенция по приходите (НАП).Коментар на новината чрез Facebook