"Левски" отрече финансирането на клуба да е спряно

Левски е зависим от финансирането на хазартните фирми на Васил Божков (в средата), който стои зад собствеността на клуба, като бизнесменът беше задържан в ОАЕ

„Левски“ е зависим от финансирането на хазартните фирми на Васил Божков (в средата), който стои зад собствеността на клуба, като бизнесменът беше задържан в ОАЕ

Ръководството на „Левски“ обяви, че финансирането на клуба не е спирано. В сайта си сините определиха като спекулации информацията, че „генералният спонсор официално е уведомил, че няма да финансира повече клуба, съгласно поетите ангажименти по рекламни и спонсорски договори“.

„Такова уведомление не е пристигало в клуба нито официално, нито неофициално. Подготовката на „Левски“ за подновяването на сезона върви по план и Ви призоваваме да не се поддавате на провокации, въпреки неяснотите около бъдещето на любимия клуб“, пише още в изявлението.

Неяснотите пред сините са много заради събитията около Васил Божков, който стои зад собствеността на клуба. В момента „Левски“ е зависим от финансирането на хазартните фирми, свързани с бизнесмена, който беше задържан в ОАЕ.

От своя страна изпълнителният директор на „Национална лотария“ Димитър Ганев също отрече информацията, като заяви пред Dsport, че компанията ще направи всичко възможно да продължи да финансира „Левски“.

„Дали ще можем да продължим да го финансираме с парите, с които сме го правили до момента, е друга тема. На този етап в клуба има пари и смятам, че нещата ще продължат, докато можем да работим. В момента работим и докато работим, всичко ще бъде наред“, допълни Ганев.

Предоставена за „Дневник“ финансова информация показва, че за една година фирмите, свързани с Васил Божков, са вложили в клуба малко над 25 млн. лева. Според изпълнителния директор Павел Колев „Левски“ се нуждае от минимум 1.5 млн. лева всеки месец, за да работи нормално.

По-рано през деня той посочи, че сметките на клуба не са запорирани, както и че в края на миналата седмица са направени важни плащания.Коментар на новината чрез Facebook