Крушарски: БФС трябва да се ръководи от мениджър, а не от футболен човек

Крушарски: БФС трябва да се ръководи от мениджър, а не от футболен човек

© LAP.bg

Докато аз съм президент (на клуб), никога няма да гласувам човек от футбола да управлява БФС. Това заяви собственикът на „Локомотив“ (Пловдив) Христо Крушарски и посочи, че бюджетът на клуба е 4.5 млн. лева.

„Трябва мениджър. Боби (Михайлов) малко или много се научи, открадна занаят и от Славков, и от Вуцов. Базата малко ли е, която направи? Ние се радваме, че Борислав Михайлов не е в изпълкома на УЕФА. Но какво печелим от неговото излизане? Оттук нататък, ако няма човек в УЕФА, няма да има нищо. За мене първо си оправяме дворовете, правим силна лига, да се докаже в Европа и да се съобразяват с нас“, каза Крушарски, цитиран от БНР.

Според него в България феърплей няма. „Ние ако се съберем и сме единни президентите, няма да ги има тези проблеми. Ето вчера във Враца: „Купил си мача“ (победата на „Локомотив“ с 4:1 срещу „Ботев“). Боже мой, аз нямам пари да се усмихна – ще купувам мач. Аз ако имам излишни пари, ще ги давам за глупости ли? Няма как да стане“.

Той посочи, че „не е виждал това животно черно тото“ и че му е коствало много да изчисти името на „Локомотив“. Според него бившият капитан на „Черно море“ Георги Илиев, който вече е в пловдивския отбор, е чист в скандала с детектора на лъжата от края на миналия сезон. „Някой е използвал момента да ги накисне, да ги натопи или да ги излъже.“

Крушарски каза, че договорът за концесия на стадиона остава далеч и че общините трябва да заемат страна. „Не е въпросът за пари, а за разбиране и влизане в проблема. На мене ми писна да си говоря едно и също. Искаме ли да имаме футбол в Пловдив или не, това трябва да се реши“.Коментар на новината чрез Facebook