Константин Папазов: Дали "Левски" ще има нов собственик зависи от добрата воля на Божков

Константин Папазов: Дали Левски ще има нов собственик зависи от добрата воля на Божков

© LAP.bg

Васил Божков ще прецени дали „Левски“ ще има нов собственик. Това обяви треньорът на баскетболния клуб „Левски Лукойл“ Константин Папазов пред репортери на стадион „Георги Аспарухов“.

„Това зависи единствено и само от добрата воля на г-н Божков“, каза Папазов.

Според вестник „Труд“ баскетболният треньор ще стане приносител на акциите на клуба, като е провел разговор с Божков. Бизнесменът с интереси в хазарта е свързан със собствеността, чрез приближения до него Георги Попов (притежател на 87% от акциите). Фирми на Божков осигуряваха издръжката на „Левски“ в последната година.

Божков и Попов са извън България, като са с повдигнати обвинения от прокуратурата.

„Казах преди седмица на среща на представителите на феновете на Левски, че наистина съм готов да отида до Дубай, за да се срещна с г-н Божков и да го помоля да прехвърли акциите, ако няма да има възможност да издържа Левски. Той е много интелигентен човек, убеден съм, че не иска да фалира този клуб, на който и той е фен“, обясни Папазов пред „Спортал“.

„Дневник“ потърси баскетболния треньор, който не отговаря на мобилния си телефон.

Дни по-рано изпълнителният директор на клуба Павел Колев отрече да се водят преговори за нов собственик или прехвърляне на акциите на сините.

През деня Папазов се срещна с изпълнителния директор на клуба Павел Колев. На срещата присъстваха председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян, лидерът на фен фракцията „София-Запад“ Любомир Костадинов и председателят на сдружението „Сини Сърца“ Илия Христов.

Те поднесоха и венци по повод 77-ата годишнина от рождението на клубния патрон Георги Аспарухов.

Пред присъстващи репортери Павел Колев отказа коментар.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.Коментар на новината чрез Facebook