Комисията по хазарта отне временно лиценза на "Еврофутбол"

Комисията по хазарта отне временно лиценза на Еврофутбол

© Дневник

Държавната комисия по хазарта отне временно лиценза на букмейкъра „Еврофутбол“ на свое заседание, на което това беше единствената точка за разглеждане. Решението е по чл. 85, ал. 1, т. 1 от Закона за хазарта и лицензът на свързаната с бизнесмена Васил Божков компания ще бъде отнет в срок за три месеца.

„В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок „Еврофутбол“ ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си“, се казва в изявлението на комисията.

„Еврофутбол“ се притежава 51% от „Евросъдружие“, свързано с Божков, и 49% от „Билот“ (с краен собственик Intralot на Сократис Кокалис). До лятото на 2019 г. в управата на компанията беше Боян Найденов, който заедно с брат си Цветомир Найденов са в основата на серията сигнали срещу Божков. Баща им Стефан Найденов е сред създателите на „Еврофутбол“ заедно с Божков.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.Коментар на новината чрез Facebook