Как футболист на "Юнайтед" "осигури" безплатна храна за учениците в Англия

Как футболист на Юнайтед осигури безплатна храна за учениците в Англия

© Reuters

Може ли един футболист да накара цялото правителство да направи завой в политиката си и да ревизира свое решение. Подобно нещо направи Маркъс Рашфорд от „Манчестър юнайтед“, който успя да убеди премиера на Великобритания Борис Джонсън и правителството да осигурят безплатна храна ученици в нужда.

Нападателят на „червените дяволи“ призова политиците да не спират безплатните ваучери на стойност 120 милиона паунда. Правителството беше напът да спре осигуряването на безплатна храна през лятото, когато училищата са затворени.

По време на прекъсването в английското първенство Рашфорд прие присърце идеята. Чрез благотворителни акции той набра 20 милиона паунда и влезе в дебат за важността на програмата за топъл обяд.

„Аз съм се възползвал от тази програма. Произлизам от бедно семейство и знам къде щях да съм в момента, ако нямах тази база и не се радвах на подкрепа от моите близки, учителите и треньорите ми“, каза Рашфорд.

Британският премиер Борис Джонсън поздрави английския национал за усилията му и твърдата позиция. След решението за удължаване на програмата близо 1.3 милиона деца ще продължат да вземат ваучери на стойност 15 лири седмично, с които те и техните родители да пазаруват в супермаркети.Коментар на новината чрез Facebook