Италианската полиция е обискирала хотела на руските биатлонисти на световното

Италианската полиция е обискирала хотела на руските биатлонисти на световното

© Reuters

Италианската полиция направи тази сутрин обиск в хотела на руския отбор по време на световното първенство в Антхолц след молба от Международния съюз по биатлон, предава ТАСС.

„Полицията е получила официално писмо от Международната федерация, тъй като Александър Касперович, който е личен треньор на Александър Логинов, е в отбора с чужда акредитация“, каза пред медиите президентът на руския съюз по биатлон Владимир Драчьов.

Логинов спечели титлата в спринта и се окичи с бронзов меал по време на преследването.

През 2014 година Логинов беше наказан за две години заради употреба на еритропоетин.

Руснакът е заподозрян в повторно нарушаване на антидопинговите правила, се казва в съобщение на италианската полиция. В писмото на Международната федерация се споменават имената на Логинов и на неговия личен треньор Александър Касперович.

Логинов заяви, че се надява ситуацията с обиска на италианската полиция да не остане незабелязана. „Всичко това много ме разстройва. Надявам се да не остане незабелязано. Надявам се на някакъв положителен резултат, не говоря за извинение, но е много разочароващо“, коментира Логинов.

Обискът се случва преди последните два дни на надпреварата. В събота са мъжката и дамската щафеви, а в неделя световното завършва с масовите стартове на 12.5 и 15 км.Коментар на новината чрез Facebook