За два месеца приходите на "Левски" са намалели близо шест пъти

За два месеца приходите на Левски са намалели близо шест пъти

© LAP.BG

Приходите на „Левски“ в рамките на два месеца са намалели близо шест пъти. Това показва справка, публикувана от фенската организация „Тръст Синя България“. Заради липсата на мачове и средства от спонсори, сините имат приходи за април от 202 077 лева.

През февруари, малко след като свързаният със собствеността Васил Божков напусна страната, а сметките на фирмите издържащи клуба бяха запорирани, „Левски“ имаше приходи от над 1.1 милиона лева. Тогава започна и дарителска кампания от феновете, която само в първия си месец донесе близо половин милион лева.

От генерираните 202 хиляди лева за април, само 26% (52 хиляди лева) са от дарения. Най-големият източник е продажбата на артикули – 145 506 лева.

Разходите за периода са в размер на над 403 хиляди лева. В тях влизат частично изплатени заплати, частична вноска към Националната агенция по приходите (НАП), режийни, правни и други.

Преди дни изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев обяви че в касата на клуба има около 10 хиляди лева. На играчите се дължат две заплати, като в случай че те станат три, футболистите могат да разтрогнат по вина на клуба.

Клубът очаква в близките дни да получи транш от Българския футболен съюз на стойност 235 хиляди лева като компенсация, че играчи на „Левски“ са викани в националния отбор.

По-рано през деня в телевизионно интервю Васил Божков обяви, че е готов да даде акциите на клуба.Коментар на новината чрез Facebook