Задълженията на "Левски" са 16 млн. лева, клубът разполага с 200 000 лева

Задълженията на Левски са 16 млн. лева, клубът разполага с 200 000 лева

© LAP.BG

Задълженията на „Левски“ са около 16-17 млн. лева, заяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред „Дарик“. По думите му в момента по сметката на клуба има 200 000 лева.

„Големият проблем е, че в момента големи свежи приходи няма как да влизат“, каза той.

Краткосрочно клубът разчита на приходи от продажбата на билети и абонаментни карти. За мача с ЦСКА в събота са продадени около 6000 билета. Колев отчита раздвижване в продажбата на сезонни карти, като само за десетина дни са продадени 500 и общият им брой за сезона е станал 1600.

Клубът работи за откриване на дарителска сметка. Целта е да се събират средства, с които да се осигуряват по 143 хил. лева месечно, които да отиват за споразумението за разсроченото плащане към НАП.

Колев изтъкна, че изобщо не мисли за фалит на клуба, нито за вариант за обединение с друг клуб.

За последно той е виждал Васил Божков и Георги Попов, които стоят зад собствеността на „Левски“, на срещата с феновете преди две седмици. Главният прокурор Иван Гешев каза, че двамата са задържани в ОАЕ.

„Работим по вариант за намирането на нови спонсори, но до момента никой не се е свързал с нас да предложи нов спонсорски договор. Идеален сценарий е да пълним стадиона на всеки мач, въпреки че няма да е от голяма полза, но пък ще направи клуба по-привлекателен за спонсорите“, каза изпълнителният директор на клуба.

„Доста е критична ситуацията, но затова сме тук – трябва да се справим. Единственото, което искам, е, ако дойдат нови хора, да не променят това, което сме направили в детско-юношеската школа“, добави Колев. Той изтъкна, че за една година клубът е направил много за поставянето на добра и стабилна основа и да се откъсне от порочните практики на миналото.

В петък парламентът прие промените в закона, с които се премахват частните лотарии. Васил Божков, който стои зад собствеността на „Левски“, каза преди време директно, че ако това стане, няма да има пари за клуба.

На среща с привърженици на „Левски“ министър-председателят Бойко Борисов заяви, че запалянковците трябва да държат акциите и управлението на „Левски“. Феновете обаче останаха разединени в мненията си.Коментар на новината чрез Facebook