Загуби за близо 700 млн. евро ще понесе Ла Лига, ако сезонът не се доиграе

Загуби за близо 700 млн. евро ще понесе Ла Лига, ако сезонът не се доиграе

© Associated Press

Загубите за Ла Лига може да стигнат 678.8 милиона евро, ако мачовете до края на сезона в първото и второто ниво на испанския футбол не бъдат изиграни заради пандемията от коронавирус, съобщава „Форбс“.

Всички футболни първенства в Европа са спрени до началото на април след извънредното положение, обявено в голяма част от държавите на Стария континент.

Според информацията при сценарий без мачове до края на сезона Ла Лига ще загуби 549 милиона евро от телевизионни права, 88 милиона от абонати на LaLiga TV и 41.4 милиона от билети в деня на мачовете.

„Остава да изиграем 25% от сезона. Целият бюджет ще трябва да бъде преразгледан и това е щетата, която може да настъпи, ако първенствата не завършат. Засегнати ще бъдат както големите, така и малките клубове“, каза президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Във вторник УЕФА отложи европейското първенство за догодина. Това ще даде прозорец за доиграването на местните първенства, като оптимистичният вариант е те да се проведат до края на юни.Коментар на новината чрез Facebook