"Ефбет" е предложил на "Левски" договор за 8.5 млн. лева, но под условие

Ефбет е предложил на Левски договор за 8.5 млн. лева, но под условие

© ПФК Левски

Левски“ е получил предложение за спонсорство от „Ефбет“, но при условие, че клубът смени собствеността си. В писмо до клуба хазартният оператор съобщава, че е в готовност да се завърне като генерален спонсор на сините, като вложи средства на стойност 8.5 милиона лева на година.

Условията по предложението са седем пъти по-добри в сравнения с парите, които „Левски“ получаваше от „Ефбет“ преди година. В края на януари съдружникът в Brobet singular (компанията, регистрирана в Малта, която оперира хазартни игри под марката „Ефбет“) Цветомир Найденов посочи пред Би Ти Ви, че фирмата му е давала 1.2 млн. лева годишно на клуба.

В отговора на „Левски“ изпълнителният директор Павел Колев заявява, че „с предложението са запознати членовете на управителния съвет и предстои да запознае акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба“.

Собственик на „Левски“ е Георги Попов, който е приближен на Васил Божков, като двамата са задържани в ОАЕ.

Миналия петък парламентът прие промените в закона, с които се премахват частните лотарии. Божков, който стои зад собствеността на „Левски“, каза преди време директно, че ако това стане, няма да има пари за клуба.

Писмото на Ефбет до Левски

© ПФК Левски

Писмото на „Ефбет“ до „Левски“

Отговорът на Левски

© ПФК Левски

Отговорът на „Левски“

„Ефбет“ беше генерален спонсор до смяната на собствеността в клуба преди година.

„Ако се махне сегашният спонсор на „Левски“, ние пак ще сме генерален спонсор“, каза Найденов в началото на годината. Той добави, че е привърженик на ЦСКА и „няма как да стане собственик на „Левски“.

Найденов е тясно свързан с развитието на втородивизионния „ЦСКА 1948“, където генерален спонсор е компанията му. Тя финансира още десетки клубове в българския футбол, сред които „Лудогорец“ и „Локомотив“ (Пловдив).Коментар на новината чрез Facebook