Добрият стар футбол с фенове ще се завърне скоро, каза президентът на УЕФА

Добрият стар футбол с фенове ще се завърне скоро, каза президентът на УЕФА

© Reuters

Лично аз съм напълно сигурен, че добрият стар футбол с привърженици ще се върне съвсем скоро, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Очакванията му са играта да не се промени след голямото прекъсване заради пандемията от коронавируса COVID-19. „Футболът не се промени след Втората световна война или след Първата световна война и няма да се промени и заради вирус“, посочи словенецът в интервю за „Гардиън“.

Той смята, че ще бъдат загубени милиони долари. „Положението в УЕФА не е толкова притеснително, не сме в опасна ситуация, но ние продължаваме да се вълнуваме от малките клубове и първенствата“, каза Чеферин. И добави, че това е нарушило съня му, защото „би било безотговорно“, ако в тази ситуация заспива мигновено.

„Положението е сериозно, но случаите вече намаляват и ние сме по-внимателни. Знаем повече за вируса и като цяло съм положително настроен човек. Не харесвам апокалиптичните мнения, че ще трябва да чакаме втора и трета вълна, дори пета вълна“, заяви словенецът.

В повечето страни в Европа футболът беше спрян в средата на март. Франция, Нидерландия и Белгия вече обявиха край на сезоните във вътрешните си първенства, а другаде се работи усилено за завръщане, но пред празни трибуни. Бундеслигата стана първото първенство, направило голямата стъпка.

По думите на Чеферин евротурнирите ще се доиграят до края на август.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повечеКоментар на новината чрез Facebook