"Дискавъри" прогнозира загуба от 200 млн. долара след отлагането на Токио 2020

Дискавъри прогнозира загуба от 200 млн. долара след отлагането на Токио 2020

© Reuters

Телевизионната компания „Дискавъри“ е принудена да преработи финансовите си доклади и да пренасочи ресурсите си към 2021 г. заради отлагането на олимпийските игри в Токио. Преди месец американската компания обявиха, че са застраховани при евентуална отмяна на игрите, но това няма да мине без загуби.

Пред Американската комисия по ценните книжа (SEC) от „Дискавъри“ са подали документи, че очакват отлагането на олимпиадата да допринесе за загуби между 175 и 200 милиона долара през третото тримесечие на 2020 г.

„Дискавъри“, която е собственик на спортния канал „Евроспорт“, притежава голяма част от правата за излъчване на олимпийските игри. Американската компания плати над 1 милиард евро за Токио 2020.

В доклада си към 31 декември 2019 г. „Дискавъри“ отчита, че няма неизплатени заеми. Освен това компанията има в брой 1.55 милиарда долара, които ще позволят да бъдат посрещнати по-лесно следващите месеци на неяснота. През юни 2020 г. обаче предстои плащане на дълг от 600 милиона долара, а година по-късно на още 640 млн.

Пред Комисията по ценните книжа „Дискавъри“ отчита още ръст на зрителската аудитория, без да се уточнява на кои канали и територии.

„В резултат на глобалната пандемия зрителската ни аудитория по целия свят се е увеличила драстично. Това се дължи на факта, че много хора са се самоизолирали в домовете си и по-често прибягват до гледане на телевизия“, отчитат от „Дискавъри“.

Колко ще струва отлагането на игрите в Токио четете тук.Коментар на новината чрез Facebook