Денят, в който "Левски" и "ЦСКА-София" поздравиха Васил Божков

Васил Божков получи поздравления от сини и червени

© LAP.bg

Васил Божков получи поздравления от сини и червени

Бизнесменът с влияние в хазартния сектор Васил Божков получи поздравления от „Левски“ и „ЦСКА-София“ по случай 63-ия си рожден ден.

Сините го представиха като собственик на клуба, макар по документи такъв да се води неговият приближен Георги Попов.

В сайта си „Левски“ припомня биографични данни за „един от най-успешните български бизнесмени и предприемачи“. Пропуска се обаче частта, че е бил собственик на ЦСКА.

„Като част от дългогодишната си политика в подкрепа на спорта пък в средата на февруари 2019 г. г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него, започна необходимото оздравяване, управление, финансиране и дългосрочно развитие на „Левски“ като безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол. Ръководството, служителите и футболистите на ПФК „Левски“ честитят празника на г-н Божков и му пожелават здраве, успехи във всички започнати начинания и бъдещи щастливи мигове, които да му носи любимият ни клуб“, пише в levski.bg.

От „Българска армия“ също поздравиха Божков в качеството му на бивш собственик на ЦСКА. „Пожелаваме му здраве, късмет и дълголетие“, пише в сайта на червените, като се припомня, че по време на неговото управление (1999 – 2005 г.) ЦСКА е спечелил две титли, както и Купата на България и Суперкупата по веднъж.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече

Божков застана начело на „Левски“ (макар акциите да са в Георги Попов) в началото на годината. Свързваната с него „Ефбет“ беше спонсор на „Левски“, но от новия сезон на екипите се появи логото на 7777.bg, част от „Национална лотария“ – също от компаниите, свързвани с Божков.

„Ефбет“ пък даде името си на Първа лига.Коментар на новината чрез Facebook