Григор Димитров ще дари подписана ракета в помощ на гладуващи в Пакистан

Григор Димитров ще дари подписана ракета в помощ на гладуващи в Пакистан

© Reuters

Българският тенисист Григор Димитров се включи в благотворителната инициатива „Звезди срещу глада“. 29-годишният състезател заяви, че ще подкрепи каузата, като дари подписана ракета, която ще бъде продадена на търг.

Със събраните пари от аукциона ще се помогне на около 100 хиляди гладуващи семейства в Пакистан, които се намират в тежко положение заради пандемията от коронавирус. Зад инициативата стои пакистанският тенисист Айсам Куреши, които има 18 титли в турнирите на двойки.

„Здравей, Пакистан. Тук е Григор Димитров. Подкрепям усилията на Айсам Куреши да събере средства за благотворителност по време на пандемията от коронавирус. Ще даря своя подписана ракета за търга. Бъдете здрави“, каза Димитров във видеопослание.

В края на март българинът направи дарение на болницата в Хасково, като снабди медицинското заведение с респиратори. Димитров се е присъедини и към инициативата на Европейската комисия за набиране на средства за лечение и създаване на ваксина срещу коронавируса.Коментар на новината чрез Facebook